Apple introduceert nieuwe iPad 9.7

Apple introduceert nieuwe iPad 9.7

Zojuist heeft Apple een nieuwe iPad geïntroduceerd. De iPad heeft een 9.7 inch scherm en is goedkoper dan de voorgaande modellen.

Apple heeft de opvolger van de iPad Air 2 (uit 2014) aangekondigd. De iPad zal vanaf 24 maart worden verkocht voor een vanaf-prijs van € 409,00. Een iPad met 9.7 inch scherm kostte voorheen minimaal € 439,00. Dit maakt deze nieuwe iPad direct het goedkoopste model dat momenteel door Apple wordt verkocht.

De nieuwe iPad voert niet meer de naam “Air”, maar enkel “iPad”.

Nieuwe iPad 9.7iPad 9.7 achterkant

Specificaties nieuwe iPad 9.7

De nieuwe iPad 9.7 inch is door Apple voorzien van een 64-bits A9-chip. Dit is dezelfde chip als in de iPhone 6S. Daarnaast heeft het 9.7 inch retina scherm een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Dit is gelijk aan eerdere modellen. In tegenstelling tot de nieuwe iPhone 7 is de nieuwe iPad wel nog voorzien van een aansluiting voor de koptelefoon.

Apple prijst de nieuwe iPad 9.7 inch aan als Flinterdun en Bomvol lol. De iPad is groter dan de iPad Air 2 (20 procent). De iPad weegt met 469 gram net iets meer dan de iPad Air 2 (32 gram).

De iPad 9.7 is voorzien van een 8 Megapixel camera en een HD-camera aan de voorkant. Daarnaast claimt Apple een batterijduur van 10 uur.

Een volledig overzicht van de nieuwe iPad 9.7 is te vinden op de Apple website.


Andere aankondigingen

Naast de aankondiging van een nieuwe iPad 9.7 heeft Apple nog meer nieuws. Zo brengt het bedrijf een nieuwe app op de markt waarmee gebruikers eenvoudige video’s voor op social media kunnen maken. Denk hierbij aan onder andere filters. De app – genaamd Clipc – zal vanaf April in de App Store te verkrijgen zijn.

Daarnaast is er binnenkort ook een rode versie van de iPhone 7 beschikbaar en een goedkopere iPhone SE.

iPhone 7 Red

Bron: Apple (www.apple.nl/nl/)

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Bank transfer iDEAL MasterCard Visa American Express Giropay MultiSafepay Maestro Bancontact / Mister Cash SOFORT Banking AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay NL B2C Direct Debit AfterPay BE B2C Digital Invoice