Apple iPad oplader of Apple iPhone oplader | Wat is het verschil?

Apple iPad oplader of Apple iPhone oplader | Wat is het verschil?

Bestel nu online een iPad oplader en kabel voor uw specifieke iPad versie bij iPadspullekes.nl Voor 17:00 besteld, morgen in huis! - Gratis verzending

Wat is het verschil tussen originele en namaak Apple iPad / iPhone opladers?

Er zijn veel soorten Apple iPad en iPhone opladers te verkrijgen. Veel mensen weten niet dat de kwaliteit enorm verschilt tussen een originele Apple iPad oplader en een namaak iPad oplader.

Het onderscheid tussen een originele Apple iPad / iPhone oplader in vergelijking met een namaak iPad oplader b.v. uit China is moeilijk te onderscheiden omdat deze aan de buitenkant precies het zelfde eruit zien als een originele Apple iPad of iPhone oplader.

Wat is het risico van een namaak iPad oplader?

Een namaak iPad oplader is op Internet verkrijgbaar vanaf € 8,70. Een originele Apple iPad oplader kost € 25,00. 

Als je een namaak iPad oplader koopt dan brengt dit enige risico's met zich mee. De namaak iPad laders zijn gevaarlijk en kunnen oververhit en in brand kunnen vliegen. Daarnaast laadt u iPad ook minder snel op omdat de kwaliteit slechter is dan de originele Apple iPad oplader.

apple ipad oplader

Goeie alternatieve iPad opladers 

Naast de originele Apple iPad opladers zijn er ook goeie goedkopere iPad opladers beschikbaar. Zo zijn er iPad opladers verkrijgbaar van het merk Griffin, Belkin en Mobiparts. Deze merken voldoen aan de Europese eisen en zijn getest op diverse veiligheidsnormen en zijn goed voor het gebruik om een iPad op te laten.

Alternatieve iPad opladers.

Naast dat alternatieve iPad laders goedkoper zijn dan originele Apple iPad laders. Is dat veel iPad opladers voorzien zijn van 2x USB aansluitringen i.p.v. 1x USB aansluiting.

De originele iPad oplader is voorzien van één USB aansluiting waarmee u één iPad kunt opladen. De iPad oplader van Mobiparts (hieronder afgebeeld) is voorzien van 2x USB poorten waarmee u 2x tablets of telefoons kunt opladen.ipad oplader wit

Smart IC technologie

Deze Mobiparts USB lader is voorzien van Smart IC technologie. Deze technologie regelt de stroomtoevoer naar de iPad en stelt dit perfect af. Indien uw toestel 1,4 A nodig heeft, dan past de lader de stroomtoevoer aan naar deze sterkte. Indien uw toestel slechts 1 A nodig heeft, dan regel de Smart IC technologie dat er maximaal 1A geleverd wordt. Dankzij deze technologie wordt uw apparaat juist geladen, gaat de batterij langer mee en gaat er geen stroom verloren.
 

Verschillende stroomsterkte en vermogen iPad laders

Naast dat er veel verschillende iPad opladers zijn, is er ook veel verschil in het vermogen en stroomsterkte. Zo wordt een iPhone standaard geleverd met een kleine USB oplader met een vermogen van 5 watt, terwijl een iPad geleverd wordt met een oplader van maar liefst 12 watt.

Je kunt met een iPhone oplader ook een iPad opladen. Echter zal het langer duren voordat een iPad volledig opgeladen is dan u een oplader gebruikt van 12 watt. 

ipad oplader 12 watt
 

Officieel door Apple ondersteund

De iPhone 5 Watt lichtnetadapter wordt door Apple officieel ondersteund op alle iPhone-, iPod- en Apple Watch-modellen. De 10 of 12 Watt lichtnetadapter die bij de iPad geleverd wordt, wordt eveneens door Apple ondersteund op alle iPad-, iPhone-, Apple Watch- en iPod-modellen.

Ben je dus op zoek naar een nieuwe lichtnetadapter, dan kun je beter voor de grotere 12 Watt-versie gaan, aangezien je daar elk mobiel Apple-apparaat mee kunt opladen.

 

Hoeveel verbruikt een iPhone- of iPad-adapter?

Hoeveel het kost om je iPhone of iPad adapter in het stopcontact te laten zitten. Voor het milieu is het natuurlijk beter om je adapter eruit te halen, maar voor je portemonnee maakt het eigenlijk niet zoveel uit.

Officiële Apple-laders verbruiken minder dan 0,2 Watt als er geen iPhone of iPad is aangesloten. Op jaarbasis betekent dit nog geen 1,8 kWh. Als je dit omrekent ben je nog een € 0,50 per jaar kwijt. Maar als je de sluipstroom van alle apparaten in huis bij elkaar optelt, kan het toch nog behoorlijk aantikken.
 

Conclusie

Een goede indicatie is de prijs van het product, maar dat wil niet altijd wat zeggen. Het is daarom ook belangrijk dat je zelf goed oplet bij het kopen van een nieuwe iPad oplader. Bij ons zijn alle iPad opladers en iPad kabels gecertificeerd. iPadspullekes verkoop zowel originele Apple iPad opladers als imitatie iPad opladers die van goeie kwaliteit zijn.

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Bank transfer iDEAL MasterCard Visa American Express Giropay MultiSafepay Maestro Bancontact / Mister Cash SOFORT Banking AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay NL B2C Direct Debit AfterPay BE B2C Digital Invoice