De nieuwe iPad Air 3

De nieuwe iPad Air 3

Alles over de in Maart 2016 verwachtte iPad Air 3. Alle nieuwe feitjes en specificaties van de iPad Air 3 op een rij lees je hier bij iPadspullekes.nl

Volgens de geruchten word de iPad air 3 in Maart door Apple gepresenteerd.  De nieuwe iPad Air 3 zal verschillende nieuwe opties krijgen die het gebruik nog fijner maken.

Introductievideo Apple iPad Air 3 (verwachtingen en geruchten)
In dit artikel leggen we je alles uit over deze nieuwe iPad Air 3 o.a. de nieuwe functies, accessoires en overige informatie.

iPad Air 3Specificaties van de iPad air 3

Het scherm van de iPad Air 3 zal een Ultra-HD scherm worden met de afmetingen van 9,7-inch. Ook heeft Apple nagedacht over de camera functie, hier zal hoogstwaarschijnlijk een flitser aan de achterkant van de iPad toegevoegd worden, dit is een grote verbetering. Vooral voor mensen die de iPad vaak gebruiken om foto’s te maken. De iPad zal uitgerust worden met 3GB werkgeheugen dit om alles lekker vlot te laten werken. De accu duur van de iPad zal vele malen verbeterd worden dan die van zijn voorganger de iPad Air 2.
- A9x Chipset
- 2K Resolutie en een geweldig 3D scherm,400ppi
- 3GB RAM werkgeheugen voor een vlotte werking
- 13 MP Camera met flitser
- 6.1mm dik

Nieuwe iPad Stylus pen ook voor de iPad Air 3

Apple komt dit jaar ook met een speciale iPad stylus pen die het grote hulpmiddel wordt van de nieuwe iPad Pro en nu dus ook voor de iPad Air 3

De Apple Pencil is een, volgens het bedrijf uit Cupertino, zorgvuldig ontwikkelde stylus waarmee nagenoeg alles mogelijk is. Dankzij sensoren in de stylus wordt gecommuniceerd met het scherm waardoor je nauwkeurig kunt schrijven en tekenen. De pen communiceert dan ook niet via Bluetooth en beschikt over een lightning-poort waarmee deze, gekoppeld met de iPad, opgeladen kan worden. In onderstaande video toont Apple de stylus in werking.

Zoals je misschien al had verwacht, is dit niet zomaar een pennetje waar je een tekening mee kunt maken op de iPad. Het puntje van de Apple Pencil zit vol met sensoren die onder meer druk, de hoek en beweging detecteren. Je kunt de Apple Pencil overigens tegelijk gebruiken terwijl je met je vinger het scherm bedient.

De Apple Pencil is met een Lightning-aansluiting op te laden. De stylus houdt het op een acculading twaalf uur vol, waarna je hem 15 seconden aan de oplader moet hangen om hem weer te kunnen gebruiken. Plug hem een half uurtje in het stopcontact om de accu volledig op te laden.

 


Drukgevoeligheid van het scherm


Voor velen van ons werd er gehoopt op een drukgevoelig scherm, dit zal jammer genoeg geen functie zijn van de iPad Air 3.

Force Touch' werd door Apple voor het eerst gebruikt in de Apple Watch en de nieuwe Macbooks. Met de relatief nieuwe technologie kunnen gebruikers harder op het scherm drukken om meer opties te bieden, als een soort rechtermuisklik. Op de iPhone 6S heet de functie 3D Touch.
De functie zou nog niet geoptimaliseerd zijn voor de grotere touchscreens.

Prijsindicatie

De prijs van de iPad Air 3 zal rond de €550 euro liggen dit geldt voor het basismodel met een opslagcapaciteit van 16GB. De prijzen van deze tablet zullen net als zijn voorgangers bepaald worden door de opslagcapaciteit. Hoe hoger deze word hoe hoger de prijs zal zijn.

iPad Air 3 vs iPad Pro

In vergelijking met de iPad Pro heeft de iPad Air 3 nagenoeg dezelfde specificaties .De berichten met betrekking tot de nieuwe iPad Air 3 volgen we dan ook met grote interesse. Voor wie toe is aan een nieuwe tablet van Apple is dit waarschijnlijk hét model om voor te gaan.

Dat heeft allereerst te maken met het formaat. De iPad Pro is met zijn 12,9 inch-scherm in veel gevallen onpraktisch. In het (niet meegeleverde) keyboard dock heb je van de grote afmetingen niet zo’n last, maar op de bank of in bed het apparaat bedienen is met twee handen lastig en met één hand gewoonweg onmogelijk. Je moet ver rijken om apps en meldingen te openen en door het hoge gewicht raken je armen snel vermoeid.
De iPad Air 3 heeft net als zijn voorganger waarschijnlijk weer een 9,7 inch-scherm; wat ons betreft de perfecte grootte voor gebruik in huis en onderweg. Bovendien kun je de multitaskfuncties van de Pro ook gewoon op de Air gebruiken, waardoor je net zo gemakkelijk apps naast elkaar kunt draaien. Ook zijn er voldoende accessoires die de iPad Air omtoveren tot een mini-laptop met iOS.Dezelfde features in een kleinere behuizing

Tot slot is de verwachting dat de iPad Air 3 veel van de toffe features krijgt waarover de iPad Pro ook beschikt. Denk bijvoorbeeld aan vier speakers, die niet alleen voor meer volume zorgen, maar ook kwalitatief beter klinken. Of aan de aanwezigheid van een Smart Connector, die het gemakkelijker maakt om accessoires de koppelen. Daarnaast wordt verwacht dat de iPad Air 3 over een ledflitser beschikt en over dezelfde specs als de iPad Pro. Je krijgt dus nagenoeg dezelfde tablet, maar dan goedkoper en met een praktischer formaat.

Momenteel hebben wij voor de iPad Air 3 nog geen producten in onze webshop. We zijn druk bezig om een breed assortiment voor deze iPad samen te stellen. Wel kunt u voor hoezen en accessoires van de voorgaande iPad’s terecht op www.ipadspullekes.nlReacties

  1. Pieter van Dulst Pieter van Dulst

    Beste Truus,

    Zodra de iPad Air 3 leverbaar is zal dit gelijk zichtbaar zijn op onze website.

    Met vriendelijke groet,

    Pieter van Dulst

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Bank transfer iDEAL MasterCard Visa American Express Giropay MultiSafepay Maestro Bancontact / Mister Cash SOFORT Banking AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay NL B2C Direct Debit AfterPay BE B2C Digital Invoice