De nieuwe iPad Pro

De nieuwe iPad Pro

Alles over de iPad Pro: nieuws, ontwikkelingen, releasedatum en andere info over de grotere iPad met 12 inch scherm, gericht op zakelijke gebruikers.

Apple brengt november 2015 een nieuwe iPad uit genaamd iPad Pro. Deze heeft een groter scherm en is bedoeld voor de zakelijke markt en het onderwijs. De iPad Pro krijgt een scherm van 12,9 inch.

In dit artikel leggen we je alles uit over deze nieuwe iPad Pro o.a. de nieuwe functies, accessoires en overige informatie.
 

Het doel van Apple met de nieuwe iPad Pro

Apple wil met deze nieuwe iPad Pro op productiviteit, zoals documenten bewerken, e-mailen, internetten en in contact blijven met collega’s en medestudenten. Ook zijn er creatieve toepassingen, zoals fotobewerking.

Introductie video iPad Pro

 

Prijs

De nieuwste iPad Pro is vanaf € 799,00 te koop en loopt op naar € 1079,00. De reden dat Apple de nieuwe iPad Pro een stuk duurder in de markt heeft gezet is omdat Apple met de iPad Pro wil concurreren met de Windows Surface Pro 3 die te koop is vanaf € 819,00. Deze tablet is bedoeld om je laptop te vervangen, waarbij de duurste variant ruim € 2000,00 kost. Als Microsoft dergelijke prijzen kan vragen, kan Apple het zeker.

iPad Pro prijs

iPad Pro design

Qua uiterlijk ziet de iPad Pro eruit zien als een iPad Air 2. De enigste verschillen zijn vergeleken met een iPad Air is een groter scherm, een extra microfoon en vier stereospeakers. Deze speakers bevinden zich aan de linker- en rechterkant van het scherm. De aluminium behuizing is verkrijgbaar in de kleuren zilver, goud en spacegrijs (niet in de nieuwe kleur roségoud). De voorkant is gemaakt van glas.

iPad Pro design

 

iPad Pro scherm

Belangrijkste eigenschap van de iPad Pro is het grotere scherm. Het scherm meet 12,9 inch en daarmee is het de grootste tablet die Apple ooit heeft uitgebracht. De resolutie van het scherm is 2732x2048px.
 

Apple’s iPad-assortiment gaat er uiteindelijk zo uitzien:

 • 7,9-inch iPad mini-serie
 • 9,7-inch iPad Air-serie
 • 12,9-inch iPad Pro

iPad Pro scherm

 

iPad Pro met stylus pen en toetsenbord

Je kunt de iPad Pro op nieuwe manieren bedienen. Apple heeft een speciale drukgevoelige stylus ($99) met de naam Apple Pencil aangekondigd, die gebruik maakt van het hierboven beschreven Force Touch-principe. Daarnaast komt er een speciaal toetsenbord, het Smart Keyboard. Het zorgt ervoor dat de iPad Pro meer als een gewone laptop gebruikt kan worden, ideaal voor het bedrijfsleven. De stylus en het toetsenbord moet je apart aanschaffen. Het nieuwe, magnetische toetsenbord doet wel heel sterk denken aan de Surface-tablets van Microsoft.

iPad Pro met toetsenbord 

iPad Pro processor

De iPad Pro draait op de A9X-processor, de opvolger van de A9-chip. 

iPad Pro processor

iPad Pro multitasking

In iOS 8 wordt nauwer samengewerkt met OS X. Ook in iOS 9 is die samenwerking verder verbeterd, waarbij er speciale aandacht is voor de iPad. Op toekomstige iPads kun je de functies Slide Over en Split View gebruiken. Beide geven je de mogelijkheid om twee apps tegelijkertijd op het scherm te gebruiken. Eén app is daarbij leidend, de andere is secundair. Bij Slide Over schuift een tweede app over het huidige scherm heen, terwijl Split View inhoudt dat de tweede app in een aparte balk naast het huidige scherm verschijnt.

Nieuwe iPad Stylus pen

Apple komt dit jaar ook met een speciale iPad stylus pen die het grote hulpmiddel wordt van de nieuwe iPad Pro.

De Apple Pencil is een, volgens het bedrijf uit Cupertino, zorgvuldig ontwikkelde stylus waarmee nagenoeg alles mogelijk is. Dankzij sensoren in de stylus wordt gecommuniceerd met het scherm waardoor je nauwkeurig kunt schrijven en tekenen. De pen communiceert dan ook niet via Bluetooth en beschikt over een lightning-poort waarmee deze, gekoppeld met de iPad, opgeladen kan worden. In onderstaande video toont Apple de stylus in werking.

Zoals je misschien al had verwacht, is dit niet zomaar een pennetje waar je een tekening mee kunt maken op de iPad. Het puntje van de Apple Pencil zit vol met sensoren die onder meer druk, de hoek en beweging detecteren. Je kunt de Apple Pencil overigens tegelijk gebruiken terwijl je met je vinger het scherm bedient.

De Apple Pencil is met een Lightning-aansluiting op te laden. De stylus houdt het op een acculading twaalf uur vol, waarna je hem 15 seconden aan de oplader moet hangen om hem weer te kunnen gebruiken. Plug hem een half uurtje in het stopcontact om de accu volledig op te laden.


Video Apple Stlus pen
 

iPad Pro zakelijk en onderwijs

De nieuwe grotere iPad Pro is vooral gericht op de zakelijke markt. Vandaar dat in de berichtgeving al snel de naam iPad Pro opdook. Het grotere scherm maakt de iPad Pro geschikt als vervanger van de laptop.

Waarom die nadruk op de zakelijke gebruiker? Ten eerste omdat Apple nieuwe markten zoekt. Heel wat consumenten hebben tegenwoordig al een iPad, die ze niet elk jaar vervangen door een nieuwe. Daardoor zijn de verkoopcijfers van de iPad langzamerhand steeds meer gedaald. In het bedrijfsleven is nog steeds veel ruimte voor groei, heeft CEO Tim Cook regelmatig aangegeven. Vandaar dat een grotere iPad zin heeft: kantoormensen zoeken een vervanger van de laptop, die ze makkelijk kunnen meenemen en waarmee ze makkelijk documenten kunnen raadplegen en bewerken.

Apple kondigde in 2014 een samenwerking met IBM aan, die de verkoop van iPads en Macs moet stimuleren. Later volgde ook nog een zakelijke samenwerking met Cisco.

Ook kan een grotere iPad erg geschikt zijn voor het onderwijs. Omdat de meeste Amerikaanse schooldistricten in januari of februari hun budgetten vaststellen, is een aankondiging in het najaar het meest ideaal, ook omdat Apple dan het feestdagenseizoen nog kan meepakken.


iPad Pro onderwijs 

Reacties

 1. Pieter Dulst Pieter Dulst

  Beste Vorstin,

  Deze hebben we helaas niet in ons assortiment.

  Dus we kunnen deze helaas niet leveren.

  Met vriendelijke groet,

  Pieter van Dulst

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Bank transfer iDEAL MasterCard Visa American Express Giropay MultiSafepay Maestro Bancontact / Mister Cash SOFORT Banking AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay NL B2C Direct Debit AfterPay BE B2C Digital Invoice