iPad 2020 - Wat is er al bekend over de nieuwe Apple iPad?

  • Geplaatst op
  • Door Pieter van Dulst
  • 0
iPad 2020 - Wat is er al bekend over de nieuwe Apple iPad?

De iPad Pro 2020 is de opvolger op de iPad Pro 2018. Met een verbeterde camera en meer. Op deze pagina lees je alle geruchten, release en prijsinfo

Apple brengt elk jaar een nieuwe iPad op de markt. De iPad 2019 kwam vorig jaar Oktober op de markt dus het is weer voor een opvolger. De opvolger van de iPad 2019 wordt de iPad Pro 2020 genoemd. De iPad Pro 2020 focust net als de andere modellen op de echte professionele gebruiker die veeleisend is wat betreft de specificaties van de iPad.

De iPad 2020 in het kort

Wij hebben de belangrijkste kenmerken van de iPad Pro 2020 in een rijtje gezet.

- In twee formaten: 11- en 12,9-inch
- Strak design met ondersteuning voor Apple Pencil 2 en Smart Keyboard Folio
- Nieuwe 3D-sensor voor AR
- Werkt met verbeterde Face ID
- Snellere A13X-processor met verbeterde camera

Leverdatum iPad Pro 2020

Apple brengt in de loop van elk jaar meerdere iPads uit. In het voorjaar is het meestal de beurt aan de goedkopere modellen, terwijl in het najaar de professionele iPad Pro een update krijgt. Toch zal Apple daar deze keer van afwijken. In tegenstelling tot de iPhone volgt Apple minder vaak een vast patroon.

 

De iPad Pro 2018 werd tijdens een speciaal evenement in oktober onthuld. De verwachte verschijningsdatum voor de iPad Pro 2020 ligt in het voorjaar van 2020. Dat verklapte Apple CFO Luca Maestri tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers. De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo voorspelde in januari 2020 ook dat de iPad Pro 2020 in de eerste helft van het jaar uit komt.

 

Vermoedelijk wordt dit model tijdens een maart-event aangekondigd. Tijdens dit event verwachten we ook nog de iPhone SE 2 en mogelijk nog wat andere verrassingen.

iPad Pro 2020 prijs

De prijs van de iPad Pro 2020 ligt vermoedelijk op hetzelfde niveau als de huidige modellen. Een nieuwe iPad Pro heeft een vanafprijs van €899, dus wij denken dat ook de nieuwe iPad Pro voor deze prijs in de winkel zal liggen. Hoe meer opties je neemt, zoals meer opslag en ondersteuning voor mobiel internet, hoe duurder de iPad wordt. De prijs kan daardoor oplopen tot bijna €2000.

 

Apple kondigt bij de iPad Pro tot nu toe altijd nieuwe accessoires aan. Dit omdat de omvang steeds is veranderd bij iedere nieuwe generatie. Gezien de geruchten over een vernieuwde, uitgebreidere cameraset zal Apple waarschijnlijk nieuwe beschermhoezen uitbrengen. Er zal immers ruimte gemaakt moeten worden voor de nieuwe camera’s. Dat zou betekenen dat het Smart Keyboard Folio zoals Apple die in 2018 uitgebracht heeft, niet meer past.

ipad pro 2020 prijs

 

iPad Pro 2020 kenmerken

De belangrijkste vraag is: welke functies krijgt de iPad Pro 2020? Er zijn een aantal kleine details bekend. Volgens geruchten wil Apple de nieuwe iPad Pro voorzien van een 3D-sensor. Deze zal worden gebruikt voor augmented reality-toepassingen. Apple zou ook twee of drie camera’s aan de achterkant van de iPad Pro willen hebben, in plaats van één camera zoals nu het geval is. Naast deze camera’s komt een klein gaatje voor het 3D-systeem. Met dit systeem kan de iPad Pro driedimensionale afbeeldingen maken van kamers, objecten en mensen.

 

Ook de TrueDepth-sensor zal een upgrade krijgen, zoals we dit ook in de iPhone 11 en iPhone 11 Pro hebben gezien.

 

Design iPad Pro 2020

Apple heeft in 2018 het design van de iPad Pro aangepast: de afgeronde hoeken zijn vervangen door rechte hoeken, die meer doen denken aan het ontwerp van de iPhone 5. Omdat dit ontwerp pas kortgeleden geïntroduceerd is, denken we dat Apple voorlopig wel even vasthoudt aan dit design. Er volgen misschien minimale aanpassingen. Op het eerste oog ziet de nieuwe iPad Pro er vrijwel hetzelfde uit als het model van 2018. Het zou kunnen dat Apple aan de kleur nog wat aanpassingen doet, bijvoorbeeld zwart in plaats van spacegrijs.

 

Wel klaagden sommige gebruikers vlak na de release van het huidige model over dat de iPad Pro wel erg makkelijk te buigen was, doordat de behuizing een stuk dunner gemaakt is. Het is goed mogelijk dat Apple de behuizing verder verstevigt, om buigen te voorkomen.

iPad Pro 2020 Design

 

Scherm iPad Pro 2020

De iPad Pro 2020 komt vermoedelijk weer in twee formaten: 11-inch en 12,9-inch. Dat zijn dezelfde schermformaten als van het 2018-model. De Apple-analist Ming-Chi Kuo denkt ook dat Apple aan dit formaat vasthoudt en verder geen grote wijzigingen voor het scherm doorvoert. Apple zal vermoedelijk nog niet overstappen op een OLED-scherm, omdat dit qua kosten nog te hoog ligt. Bovendien is het Liquid Retina-display dat Apple nu gebruikt van prima kwaliteit, zeker in combinatie met technieken zoals True Tone en ProMotion. Deze vinden we dan ook weer terug in het nieuwe model. De schermranden zelf zijn waarschijnlijk net zo dun als bij het huidige model.

 

Processor iPad Pro opvolger

De processor van de iPad Pro krijgt een flinke upgrade. Het huidige model is voorzien van een snelle A12X-chip, maar die maakt waarschijnlijk plaats voor de A13X-chip. De laatste jaren voert Apple allerlei technieken toe die de chip energiezuiniger en slimmer maken, zoals machine learning dankzij de Neural Engine. Dit merk je vooral bij processen die lokaal op je iPad uitgevoerd worden, zoals geavanceerde bewerkingen in een fotobewerkingsprogramma. Adobe bracht onlangs de volwaardige Photoshop voor de iPad uit en deze zal op de nieuwe iPad Pro goed van pas komen.

 

Mogelijk optimaliseert Apple het innerlijke design van de iPad Pro, waardoor er meer plek is voor andere componenten, zoals een grotere batterij. De iPad Pro kan nu al gebruikt worden om bijvoorbeeld een iPhone mee op te laden, dus een grotere batterij zou daarbij goed van pas komen.

 

Camera in iPad Pro 2020

De iPad Pro is bij uitstek een apparaat dat geschikt is voor het bewerken van foto’s. Door zijn grote scherm, krachtige processor en ondersteuning voor de Pencil, kun je heel nauwkeurig foto’s bewerken. Voor het maken van foto’s kun je echter nog steeds beter bij de iPhone zijn. Mogelijk komt daar in 2020 verandering in. Volgens de geruchten zal de iPad Pro 2020 twee of drie camera’s aan de achterkant krijgen, terwijl het huidige model er één heeft. Apple kiest daarbij mogelijk voor dezelfde cameraset als bij de iPhone 11 Pro. Daardoor kan je niet alleen foto’s bewerken, maar ook mooiere foto’s maken op hetzelfde apparaat. Met de binnenste camera kun je nu al portretselfies maken, maar dat is met de extra lens aan de buitenkant dan ook meteen mogelijk voor gewone foto’s.

We hopen ook dat Apple de optische beeldstabilisatie terugbrengt. In 2018 was dit een compromis voor het slanke design, maar we hopen dat Apple een manier gevonden heeft om dit terug te brengen in het 2020-model.

 

Gratis iPad oplader & kabel bij een bestelling boven de € 45,00

Wanneer u bij ons een bestelling plaatst boven de € 45,- ontvangt u van ons een gratis een iPad oplader en kabel. Deze oplader is voorzien van 2 USB aansluitingen, waardoor u uw iPad en eventueel een ander apparaat snel en gemakkelijk kunt opladen. Tevens laadt deze oplader supersnel op, zodat u snel weer gebruik kunt maken van uw iPad.

 

Gratis iPad oplader en kabel

 

 

 

Gratis verzending naar Nederland en België

Als u bij ons een iPad product besteld, betaalt u geen verzendkosten naar Nederland en België.

 

Vandaag besteld, morgen in huis.

Bestelt u uw iPad accessoire voor 17:00 uur? Dan zal de hoes de volgende werkdag worden geleverd (ook in België), waardoor u bij iPadspullekes nooit lang hoeft te wachten op uw bestelling.

 

 

Contact informatie

Heeft u nog vragen over onze iPad producten of over andere producten? Twijfel dan niet!
U Kunt ons op werkdagen van 8:30 t/m 17:00 bereiken via telefoonnummer 085 744 1084 of via de mail [email protected]

 

Met vriendelijke groet,


TEAM IPADSPULLEKES.NL

iPadspullekes.nl

Vaartweg 14 | 4905 BL | Oosterhout | 085-744 1084
[email protected] | www.ipadspullekes.nl

 

Volg ons op Facebook dan blijft u op de hoogte van onze acties en korting codes!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.