iPad instellen voor kinderen

iPad instellen voor kinderen

iPad instellen voor kinderen. Lees hier hoe een iPad kunt beveiligen voor kinderen. Simpel en gemakkelijk een iPad beveiligen of beperken voor kinderen.

iPad instellen voor kinderen.

Kinderen spelen graag op de iPad, om problemen te voorkomen zoal hoge kosten maakt, gegevensverlies of dat er privé gegevens op het Internet komen. Is het verstandig om sommige Apps af te schermen zodat uw kinderen niet per ongeluk deze foutjes kunnen maken.

De eerste stap om een iPad kindvriendelijk te maken is het inschakelen van beperkingen. Hiermee kunt u Apps beheren die toegestaan zijn op de iPad.
 

Beperkingen instellen

Dit kun in instellen via instellingen -> algemeen -> beperkingen.
Hier kunt u bepaalde beperkingen instellen zodat bepaalde functies en apps niet gebruikt mogen worden.

iPad instellingen menu 

Druk op ‘Schakel beperkingen in’ en voer een beperkingscode in, deze moet bestaat uit vier cijfers. Zorg dat u een code gebruikt die je gemakkelijk kan onthouden en die je kind niet makkelijk kan raden, met deze code kan je de beperkingen wijzigen en uitschakelen.


Apps uitschakelen

De iPad is standaard voorzien van een aantal Apps zoals FaceTime, Safari, en camera. Via deze Apps kan het gebeuren dat er foto's of andere persoonlijke informatie over het Internet wordt verspreid. Of dat hij of zij al je contacten belt via Facetime.

Door sommige Apps uit te schakelen in dit beperking’s menu kun je dit voorkomen, dit kan je doen door middel achter de App op de groene schakelaar te drukken, deze veranderd van groen naar wit.

iPad beperkingen aan of uit
Als dit gedaan hebt en je gaat terug naar het begin scherm door op Home knop de drukken dan zal je zien dat de Apps die je hebt uitgeschakeld niet meer zichtbaar zijn, en zo kan je kind zo ook niet meer gebruiken.


Leeftijd beperking instellen

Alle informatie die in de Apple store beschikbaar is zijn voorzien van een leeftijdskeuring. Hierdoor kun je heel gemakkelijk Apps uitsluiten die gedownload mogen worden. In het menu beperkingen, onder het kopje Muziek, podcasts en iTunes kan je aangeven of nummers, podcasts en leerboeken met het kenmerk ‘Explicit’ gedownload mogen worden. Explicit houdt in dat er grof taalgebruik of naakt in voorkomt. Het is dus aan te raden dat uit te schakelen als je kind je iPad gebruikt en mag downloaden.

iPad leeftijd beperking menu
 

Leeftijdscategorie Films instellen

Bij Films kun je kiezen welke leeftijd worden toegelaten. Je hebt de keuze uit: Geen films, AL, 6, 9, 12, 16, 18 en Sta alle films toe. Dit kun je dus aanpassen aan de leeftijd van je kind. Bij Tv-programma’s heb je alleen de keuze uit ‘Sta geen tv-programma’s toe’ en ‘Sta alle tv-programma’s toe’.

iPad beperking leeftijd films

Boeken afschermen

Bij boeken kun je alleen aangeven of Expliciete inhoud wilt tonen of verbergen. Met het verbergen verberg je het inkijken, downloaden en lezen van boeken met expliciete seksuele inhoud.

ipad boeken afschermen voor kinderen
 

Websites blokkeren | iPad instellen voor kinderen

Onder het kopje Websites kan je websites opgeven die alleen te benaderen zijn, of juist niet. Je kunt ervoor kiezen om alles beschikbaar te maken, op een paar websites na. Of je kan kiezen om alles te verbieden met uitzondering van de door jou ingestelde websites.

iPad website verbieden

Rechten instellen | iPad instellen voor kinderen

Als je iets verder naar beneden scrolt zie je het kopje ‘Sta wijzigingen toe’ staan. Hier kan je het uitschakelen dat er bepaalde wijzigingen niet uitgevoerd mogen worden. Via Accounts kan je instellen dat er geen accounts in ‘E-mail, contacten en agenda’s’ kunnen worden verwijderd of toegevoegd. Bij de overige onderdelen kan je ook per stuk aangeven of deze instellingen wel of niet gewijzigd kunnen worden.

iPad wijzigingsrechten instellen
Met de bovenstaande tips kun je voorkomen dat je hoge kosten krijgt en/of dat er privé gegevens kwijtraken. En dat je zonder zorgen je kind kunt laten spelen met de iPad.

iPad beschermhoes voor kinderen

Wilt u helemaal zorgeloos uw iPad uitlenen? Kijk dan ook eens naar onze iPad 2019 10.2 Kids Covers, deze hoezen zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen en zijn extra beschermend tegen vallen of stoten.

Weet u niet welk model iPad u heeft?

Kijk dan op onze pagina “Welke iPad heb ik” 

Contact informatie

Heeft u nog vragen over onze toetsenborden of over andere producten? Twijfel dan niet!
U Kunt ons op werkdagen van 8:30 t/m 17:00 bereiken via telefoonnummer 085 744 1084 of via de mail [email protected]


Geschreven door

Pieter van Dulst: Pieter weet alles van iPad hoezen en adviseert scholen en bedrijven welke iPad hoes het beste binnen het bedrijf past. Heeft u zelf nog suggesties of tips? Laat dan een reactie achter onder dit artikel!

Met vriendelijke groet,

TEAM IPADSPULLEKES.NL

iPadspullekes.nl

Repel 47 | 4926 DD Lage Zwaluwe | 085 744 1084 
[email protected] | www.ipadspullekes.nl

Reacties

 1. Tanny van Veen Tanny van Veen

  Beste,

  Vriendelijk bedankt voor uw bericht.
  Het is inderdaad zo dat de instellingen niet blijven staan als de automatische beperkingen in en uitschakelt.
  We hebben gekeken naar een alternatief, helaas kunnen wij deze niet bieden.

  Met vriendelijke groet,

  Team iPadspullekes

 2. Ivo Ivo

  Op zich prima verhaal, maar als ik de iPad er zelf wil gebruiken, en ik schakel de beperkingen weer uit, en een dag later wil ik de kinderen weer laten spelen, dan moet ik alles weer opnieuw instellen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

 3. Ben Snoek Ben Snoek

  Goed artikel, ik heb dit gelijk ingesteld op mn iPad.
  Dan weten ik zeker dat ik niet hoge kosten krijg :)

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.