Meerdere iPads synchroniseren en beheren met Apple Configurator

Meerdere iPads synchroniseren en beheren met Apple Configurator

Meerdere iPads of iPhones synchroniseren en beheren met Apple Configurator. Ideaal voor scholen en bedrijven. Lees hier hoe het moet en wat je er mee kan doen.

Meerdere iPads beheren met Apple Configurator
Werk je in een school of bedrijf met meerdere iPad’s, iPhone’s en wil je deze allemaal dezelfde instellingen instellen en beheren? Met de Apple Configurator die je uit de MAC App Store te downloaden is kan je in 1 oogopslag direct al je iPad’s of iPhone’s beheren met behulp van profielen.

Hoe werkt het?
Via een Apple computer kun je via de App Store de Apple Configurator applicatie gratis downloaden, na het opstarten van deze app kun je een profiel aanmaken met instellingen die standaard niet zichtbaar zijn op de iPads of iPhones. Denk bijvoorbeeld aan het vooraf instellen van het WiFi netwerk, wat er wel en niet gedownload mag worden en/of er gebruik gemaakt mag worden van Siri, FaceTime, enzovoorts.

Het profiel dat je hebt aanmaakt kun je inladen op je iPad of iPhone als deze wordt aangesloten op je Mac. Je kan een naam opgeven voor je iDevice zodat deze zichtbaar is in het overzicht. Het profiel wordt na het herstarten van de iPad of iPhone geinstalleerd en bevat alle gegevens die je in de Apple Configurator hebt opgegeven.

Open de Apple Configurator en selecteer het tabblad ‘Bereid voor’, vul de gewenste naam in en schakel de optie beheer in. Daarnaast kun je nog voor kiezen dat de iPads of iPhones automatisch de nieuwste software update mogen installeren en reservekopieën mogen terug zetten. Klik vervolgens op de plus-knop om een profiel aan te maken en selecteer de optie ‘Maak nieuw profiel aan’.

Bij de optie ‘Algemeen’ kun je gegevens toekennen aan het profiel, hierna kun je via de verschillende instellingen activeren zoals Wi-Fi, Mail, Agenda, enzovoorts. Deze opties wijzen zich vanzelf uit. Bij de optie ‘Beperkingen’ kun je allerlei opties en functies uit of inschakelen het iDevice. Zo kun je bijvoorbeeld FaceTime, iCloud, iTunes Store, enzovoorts in of uitschakelen. Klik op ‘Bewaar’ om het profiel te bewaren.

Na het installeren van het profiel is het direct mogelijk de nieuwe instellingen te gebruiken op de verschillende iPad of iPhones. Sluit deze aan op je Mac en selecteer de optie ‘Bereid voor’, klik op de knop ‘Pas toe’ om de synchronisatie te starten.

Terug zetten naar vorige instellingen:
Wil je de instellingen terugdraaien die je hebt gemaakt, dan kun je deze gewoon via je Mac opgeven en het aan te sluiten, daarna de Apple Configurator te openen om het profiel die opgeslagen en actief is te verwijderen.

LET OP: Beveiliging instellingen die via de Apple Configurator zijn toegepast, kunnen alleen via de applicatie weer ongedaan worden gemaakt.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden