Popcorn Time installeren op je iPad, iPhone

 • Geplaatst op
 • Door Pieter van Dulst
 • 11
Popcorn Time installeren op je iPad, iPhone

Popcorn Time installeren op je iPad of iPhone? Lees hier hoe je gebruik kan maken van Popcorn Time op je iPad of iPhone d.m.v. van een Jailbreak toe te passen.

Zoals je waarschijnlijk al weet is de APP Popcorn Time niet beschikbaar in de APP store van Apple, d.m.v. van een Jailbreak toe te passen op je iPad of iPhone kun je gemakkelijk Popcorn Time installeren via een alternatieve APP Store genaamd Cydia.

Procedure
- Voor eerst een Jailbreak uit op je iPad of iPhone, klik hier voor de handleiding om een Jailbreak toe te passen op je iPad of iPhone.
- Als je de jailbreak uitgevoerd hebt klik je op Cydia
- Voeg de website http://cydia.popcorn-time.se toe via bronnen --> wijzigen --> Voeg toe
Zoek daarna op Popcorn Time en klik rechtsboven op "Installeer" om Popcorn Time te installeren.
- Zodra PopCorn Time geïnstalleerd is zal er een snelkoppeling toegevoegd worden op je startscherm.
- Start vervolgens Popcorn Time op om gebruik te maken van de gratis films.
  
Wat is Popcorn Time?
Met Popcorn Time kun je gratis films en series bekijken. Het gebruik van Popcorn Time is echter wel illegaal. Het voordeel van Popcorn Time is dat je normaliter moet je wachten totdat de film klaar is met downloaden. Bij Popcorn Time kun je de film tijdens het downloaden direct kijken.


 

Wie zitten er achter Popcorn Time?
Dat is niet helemaal duidelijk, maar er werkt een team van ontwikkelaars aan de software. Onder andere een Android- en iOS-ontwikkelaar en meerdere ontwikkelaars voor de desktop-app van Popcorn Time voor Windows, Mac en Linux. Omdat de software via torrents werkt, zijn er geen dure servers nodig: de ontwikkelaars houden zich dus voornamelijk bezig met de ontwikkeling van de software.
 

Daarnaast verzorgt de vpn-functie in Popcorn Time, waarmee gebruikers geheel anoniem films en series kunnen streamen. Dit zou beteken dat, mochten er partijen zijn die willen kijken wie er allemaal illegaal video’s streamen, zij niet kunnen zien waar jij vandaan komt en wie je bent. Het ip-adres waarmee je Popcorn Time gebruikt, word als het ware verborgen.
 

Werkt Popcorn Time ook de Chromecast?
Ja! Popcorn Time werkt ook met Chromecast. De functie zit onder andere in de desktop- en Android-versie ingebouwd. De software detecteert automatisch dat je een Chromecast hebt, waarna je de stream van de film of serie naar de Chromecast kunt streamen.
 

De verbinding met de Chromecast werkt bij velen prima, hoewel anderen soms melden dat de stream helemaal niet wilt beginnen. De Chromecast-verbinding kan dus nog door Popcorn Time worden verbeterd, maar hij werkt (ook in onze tests) vaak helemaal prima.
 

Waarom is het gebruik illegaal?
In Nederland is het al langer verboden om auteursrechtelijk bescherm video materiaal met anderen te delen, ofwel uploaden. Sinds april van dit jaar is het echter ook verboden om auteursrechtelijk bescherm materiaal te downloaden uit illegale bron.

Daarmee is Popcorn Time dus twee keer illegaal: je downloadt uit illegale bron – Popcorn Time betaalt de auteursrechthebbenden niet – en uploadt het auteursrechtelijk beschermde materiaal ook nog eens als je een film of serie streamt.
 

Wat zijn de gevaren van Popcorn Time?
Met het gebruik van Popcorn Time loop je nog niet echt gevaar. In Nederland is het de norm dat auteursrechtorganisaties en -waakhonden, waaronder Stichting Brein, geen individuele downloaders vervolgen voor het illegaal downloaden van bestanden. Veelal worden alleen de ‘grote jongens’ aangepakt, zoals het team van Popcorn Time. Daarnaast kun je de vpn-functie van Popcorn Time inschakelen, waardoor je ip-adres wordt verborgen. Hierdoor ben je vrij goed beschermd tegen organisaties die je ip-adres willen traceren om vervolgens een aanmaning te sturen.
 

Maar onthoud: je blijft illegaal bezig met Popcorn Time, en de kans dat de software offline wordt gehaald, dat jouw ip-adres wordt opgeslagen of dat vpn-provider Kebrum onder druk ip-adressen doorgeeft, is altijd aanwezig.
 

Kun je Popcorn Time offline gebruiken?
Ja! Sinds medio november 2014 kun je met Popcorn Time films en series opslaan, waarna je de video’s offline via de app kunt bekijken. Altijd handig als je op vakantie bent en je geen WIFI hebt en toch films wilt kijken :)
 

Wil je op de hoogte gehouden worden van de verdere ontwikkelingen omtrent iPad & iPhone ‘s? Volg ons dan via FaceBook, Twitter & Google + buttons

 

Met vriendelijke groet,

Pieter van Dulst

iPadspullekes.nl | onderdeel van Van Dulst Automatisering.nl
Repel 47 | 4926 DD Lage Zwaluwe | 085 744 1084 
[email protected] | www.ipadspullekes.nl

Volg ons op Facebook dan blijft u op de hoogte van onze acties en korting codes!

Reacties

 1. Yaro Krijnen Yaro Krijnen

  Dit is gebruikelijk in popcorn time. Het makkelijkste is om er niet op te drukken zo word u ook niet doorverwezen naar de advertenties.

 2. Ruud Ruud

  Gisteren eindelijk Popcorn time op iPad air 2 geïnstalleerd. Aanvankelijk starte de app niet op en na hernieuwde installatie in 'flight' modus werkte deze. Heb nu echter ook het probleem dat er geen ondertiteling bij komt. Verder blij dat we deze nu ook kunnen bekijken.

 3. Bam Bam

  Werkt supper alleen als ik ondertiteling kies in dutch werkt die niet en tijdens de film kon ik dat eerst wel veranderen maar nu helaas niet meer iemand tips best vervelend dit...!!

 4. Fred Fred

  Werkt super op de iPadair2.
  Echter heb ik geen ondertitels ook niet als ik ze selecteer.
  Iemand?

 5. Pieter van Dulst Pieter van Dulst

  Hoi Tamara,

  Dit probleem hebben wij zelf ook de laatste tijd.
  Helaas hebben wij hier nog geen oplossing voor, zodra wij deze hebben zullen we dit direct melden op dit forum

  Gr,
  Pieter van Dulst

 6. Tamara Tamara

  Hi,
  ik heb PT op mijn iphone gezet. Maar ik krijg de ondertiteling er niet bij> weet iemand een oplossing?

 7. Pieter van Dulst Pieter van Dulst

  Hallo Ben,

  Bedankt voor je reactie, als je nog andere ideeën hebt dan horen wij het graag!

  Groeten,
  Pieter van Dulst

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Bank transfer iDEAL MasterCard Visa American Express Giropay MultiSafepay Maestro Bancontact / Mister Cash SOFORT Banking AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay NL B2C Direct Debit AfterPay BE B2C Digital Invoice