Review: Beddit slaaptracker

  • Geplaatst op
  • Door Pieter Dulst
  • 1
Review: Beddit slaaptracker

Beddit slaaptracker. Slaap beter en voel je fitter! Wij hebben de Beddit slaaptracker getest. Lees hier onze ervaring van het gebruik van de Beddit slaaptracker

Veel mensen hebben last van slaapproblemen zoal chronisch als tijdelijk. Enkele problemen kunnen zijn: slecht inslapen, te vroeg wakker worden of te lang wakker liggen. Deze slaapproblemen kunnen lichamelijke klachten, slaperigheid en slechte concentratie als gevolg hebben. De Beddit slaaptracker geeft je inzicht in het slaapprobleem en kunnen hulp bieden in het oplossen van deze problemen.

Mijn slaapprobleem

Ik loop al een tijdje met deze slaapproblemen en ik neem te vaak een slaappil om te gaan slapen. Ik lig vaak te lang wakker voordat ik in slaap val, hierdoor ben ik de volgende dag moe en kan ik me slecht concentreren op mijn werk. Ik heb al diverse slaaptracker geprobeerd, echter vind ik de Beddit slaaptracker de comfortabelste om mee te gaan slapen. 

 

Je slaapgedrag opmeten met de Beddit Smart Slaaptracker

De sensoren die in de band verwerkt zijn houden precies bij hoe je de nacht doorbrengt zoals je hardslag, ademhaling, bewegingen en slaaptijd. Op basis van deze gegevens geeft de Beddit APP je tips om je slaapkwaliteit te verbeteren. Daarnaast krijg je elke ochtend en duidelijk overzicht te zien met een slaapscore te zien zodat je gemakkelijk kunt zien of er nog verbeter punten zijn. 

Beddit Smart Slaaptracker APP score

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Slaap score

De Beddit APP laat gemakkelijk d.m.v. een punten systeem zien of je goed slaapt en of er nog verbeter punten zijn. Je kunt zelfs over de 100 punten krijgen als de tijdsduur en kwaliteit van je slaap uitstekend zijn.

Op de website van Beddit geven ze aan dat je score min 75 moet zijn om een goeie nachtrust te hebben, deze score wordt bepaald door diverse metingen zoals slaapduur, ademhaling etc. 

Op de website van Beddit leggen ze uit hoe ze score bepalen.
 

Slaap advies

De Beddit Smart Slaaptracker onderscheid van de rest doordat de APP je de gehele dag slaap advies geeft. Als Beddit vindt dat je even een tukje kunt gebruiken dan krijg je daar een melding van en kun je zelf een stil alarm instellen om je na een tijdje weer wakker te maken.

Hartslag en ademhaling 

Met de Beddit APP kun je onder je slaapscore hoeveel uur je geslapen hebt (en hoeveel % van je slaapdoel dat is) ook kun je aflezen wat je rusthartslag die nacht was. De Beddit APP kent ook een "waarde" toe aan je slaapgedrag. Hoe vaker je gebruikt maakt van de Beddit slaaptracker hoe beter je inzicht krijgt in je slaapgedrag.

Je kunt ook je ademhalingsfrequentie zien in de APP die een indicatie geeft van je algehele fitheid en stresslevels. Het is zo hoe lager de frequentie, hoe fitter en meer ontspannen je bent. Beddit slaaptracker meer deze frequentie al wel om de verschillende slaapfases te herkennen maar geeft dus dit ook als een los onderdeel aan de in Beddit APP.


 

Beddit APP gekoppeld met de gezondheid APP

Alle informatie van Beddit Smart Slaaptracker staat in verbinding met de gezondheid APP. Hierdoor zijn je slaapgegevens ook zichtbaar in de gezondheid APP op je iPhone. Hierdoor heb je alle gegevens in een makkelijk overzicht staan in één APP. 
 

Installeren Beddit slaaptracker

Het installeren van de Beddit slaaptracker is vrij eenvoudig. Rol de bijgeleverde band zo uit dat hij plat blijft liggen, omdat deze opgerold verpakt zit heeft hij de neiging om bol te gaan staan. Met een beetje buigen en plat drukken voorkomt dat je een bult krijg in je hoeslaken. Zoek je juiste plek op het bed om de sensor te plaatsen: de sensor moet op borsthoogte liggen. Verwijder daarna de plakstrip en plak de Beddit sensor vast op je matras (dus onder het hoeslaken) en plaats de stekker gelijk in het stopcontact.

Download daarna de Beddit APP in de Google Play Store of Appstore, daarna krijg je de mogelijkheid om een account aan te maken waar je wat persoonlijke informatie moet opgeven zoals je leeftijd, lengte en hoeveel uur je per nacht wil slapen.

De Beddit slaaptracker moet eerst een beetje opgeladen zijn voordat je hem met de APP kunt verbinden, dus na 10 min lukt het meestal wel om de koppeling te maken met je smartphone en de Beddit slaaptracker.

beddit slaaptracker app overzicht

LET OP: De Beddit slaaptracker heeft geen intern geheugen dus laat je telefoon altijd in de oplader zitten als je gaat slapen, zodat deze niet uitvalt want dan wordt er niet geregistreerd!

Eerste indruk Beddit slaaptracker

Ik slaap nu een paar weken met de Beddit slaaptracker. Wat me direct opvalt is dat ik te weinig slaap qua uren. En dat ik te lang wakker blijf voordat ik in slaap val, hierdoor valt mijn score ook te laag uit. Mij score is nu gemiddeld 50 punten en wordt rood weergegeven in de APP dat aangeeft dat er nog veel te verbeteren valt.

Nu ik probeer om eerder te gaan slapen, hierdoor valt mij direct op dat ik in de ochtend veel fitter ben. Ik sport elke dag na het werk maar nu ik met de Beddit Slaap Tracker slaap sport ik tegenwoordig in de ochtend voor het werk. Voordat ik met deze slaaptracker sliep hoefde ik dat niet te doen, gewoon omdat te moe was om te gaan sporten.

Voorheen ging ik ook wel eens eerder uit bed, maar toen voelde ik mij nog heel moe. Nu ga er er rond 6:00 uit i.p.v. 7:45 en ik merk echt dat ik veel fitter ben als voorheen.

Omdat ik nu voor het werk sport, kijk ik niet meer op om te gaan sporten. Dat was eerst wel, zodra ik klaar was met werken moest ik me vaak er toe zetten om te gaan sporten. Nu heb ik dat niet meer, en heb ik na het werk tijd over voor andere leuke dingen.
 

Eindoordeel

De Beddit Smart Slaaptracker is een nuttige gadget die goed inzicht geeft in je slaappatroon waardoor je het slaappatroon van je zelf gemakkelijk kunt aanpassen om zo goed mogelijke nachtrust te krijgen.

Echter is het geen wonder middel om je slaapproblemen te verhelpen, je moet zelf inzien dat je gedrag niet goed is en aanpassen waar nodig. Dit lijkt makkelijk maar je zult merken dat het best wel lastig is om van je zelf een gewoonte aan te passen en consequent te blijven.

Mij heeft het goed geholpen, ik merk dat ik op m'n werk veel fitter ben als voorheen. En ik neem geen slaappillen meer om te gaan slapen.

Tijdens het slapen merk je niets van de sensor, omdat deze zo plat is merk je niets van deze band. Wel moet je er aan denken als je gaat slapen en als je wakker wordt om de sensor aan of uit te zetten. De sensor start niet automatisch met meten zodra je gaat slapen of wakker wordt.

Geschreven door

Pieter van Dulst

Pieter van Dulst is de oprichter van iPadspullekes.nl wat een onderdeel is van "Van Dulst Automatisering en Beveiliging". Pieter weet alles van iPad hoezen en adviseert scholen en bedrijven welke iPad hoes het beste binnen het bedrijf past.


Heeft u zelf nog suggesties of tips? Laat dan een reactie achter onder dit artikel

Met vriendelijke groet,

TEAM IPADSPULLEKES.NL

iPadspullekes.nl | onderdeel van Van Dulst Automatisering.nl
Repel 47 | 4926 DD Lage Zwaluwe | 085 744 1084 
[email protected] | www.ipadspullekes.nl
Volg ons op Facebook dan blijft u op de hoogte van onze acties en korting codes! 

Reacties

  1. Sacha Sacha

    Duidelijke review! Fijn dat Pieter het zelf heeft getest. en dat het duidelijk uitgeschreven is.
    Kortom ik heb de slaap tracker gekocht en ik merk nu al dat ik voordeel merk en fitter ben in de ochtend.

    Kortom prima apparaat!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Bank transfer iDEAL MasterCard Visa American Express Giropay MultiSafepay Maestro Bancontact / Mister Cash SOFORT Banking AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay NL B2C Direct Debit AfterPay BE B2C Digital Invoice