Wat is een Apple Pencil ? En wat kun je er mee ? En hoe werkt het?

  • Geplaatst op
  • Door Pieter van Dulst
  • 0
Wat is een Apple Pencil ? En wat kun je er mee ? En hoe werkt het?

Wat is een Apple Pencil ? En wat kun je er mee ? En hoe werkt het? Lees hier wat de voordelen zijn van Apple Pencil en wat je er mee kunt doen.

Wat is een Apple Pencil en wat kun je er mee en hoe werkt het?

De Apple Pencil bied veel meer dan een standaard stylus pen. Met een stylus pen kun je een iPad bedienen met een pennetje i.p.v. je vinger.

 

Een Apple Pencil bevat meerdere sensoren die ook de druk van de Pencil kan onderscheiden. Druk je met de Pencil hard op het scherm dan krijg je dikkere lijnen dan je minder hard drukt.

 

De Apple Pencil kan je ook als een potlood gebruiken om typische lijnstreken te maken net zoals een potlood. Er is vrijwel geen vertraging met de Pencil en met de lijn die op het scherm verschijnt.

 

De iPad Pro en iPad 2018 ondersteunen de Apple Pencil en herkent het schil tussen je vinger en de pen. Je kunt dus met je pols op het scherm leunen als je de pen gebruikt, de iPad negeert hierbij je pols waardoor je de Pencil kunt gebruiken zoals een pen op papier.

 

Wat is Apple Pencil


Wat kost de prijs van de Apple Pencil?

De Apple Pencil is verkrijgbaar bij diverse winkelketens en Apple store. De prijs die je betaald voor een Apple Pencil is € 99,00. Voor minder dan € 99,00 hebben wij ze nog niet gevonden, maar ze zijn meestal wel op voorraad waardoor je de Apple Pencil binnen 1 dag in huis kunt hebben.

Hoe laat je een Apple Pencil op?

De Apple Pencil kun je opladen door het dopje van de Pencil te verwijderen en de lightning connector in de iPad te plaatsen waardoor je Pencil automatisch wordt opgeladen door de iPad.

 

Apple Pencil opladen

 

Ook kunt je de Apple Pencil ook opladen met een Lightning-kabel. Standaard wordt bij de Pencil een Lightning-adapter geleverd. Dit is een klein plastic tussenstukje zodat je aan de achterkant van de Apple Pencil aan een Lightning-kabel kunt bevestigen en op kunt laden. Deze manier van opladen kan prettiger zijn, als je een flexibele verbinding wilt.

 

Waar kun je een Apple Pencil voor gebruiken?

De Apple Pencil is zeer handig voor grafische ontwerpers, vormgevers, studenten en mensen die graag met de hand aantekeningen maken. Met de Apple Pencil kun je gemakkelijk aantekeningen, tabellen, en andere grafische elementen toevoegen.

Werkt de Apple Pencil met elke APP?

Nee, de Apple Pencil werkt niet in elke APP. Wil je de Apple Pencil gebruiken dan moet de APP wel geschikt zijn voor de Apple Pencil. De Apple Pencil is standaard te gebruiken in de Mail en Notities APP en veel APPs worden snel aangepast zodat je ze kunt gebruiken i.c.m. de Apple Pencil.

 

Enkele voorbeelden van apps die ondersteuning bieden zijn: notitie-app Paper, tekstverwerker Quip en Adobe Photoshop Fix en Mix. Ook de apps van Microsoft Office zijn bijgewerkt voor de Apple Pencil, waardoor je tekeningen kan maken in je documenten. Apple’s iWork-apps Pages, Numbers en Keynote werken ook met de Apple Pencil.

 

Hoe koppel je de Apple Pencil met de iPad?

Apple Pencil koppelen


De Apple Pencil werkt via een bluetooth verbinding. Wanneer je de Pencil voor het eerst gebruikt, haal je de dop aan de achterkant eraf. Daarna prik je het pennetje in de Lightning-poort op je ontgrendelde iPad. Je krijgt dan bovenstaande melding op het scherm, en met één tik op ‘Koppel’ is het dan geregeld.

Afmetingen en gewicht Apple Pencil

De Pencil is 175,7 mm lang, heeft een diameter van 8,9 mm en weegt slechts 20,7 gram. Hij is verkrijgbaar in slechts één kleur: wit.

 

Geschreven door

Pieter van Dulst: Pieter weet alles van iPad hoezen en adviseert scholen en bedrijven welke iPad hoes het beste binnen het bedrijf past.

Heeft u zelf nog suggesties of tips? Laat dan een reactie achter onder dit artikel!

Met vriendelijke groet,

TEAM IPADSPULLEKES.NL

iPadspullekes.nl

Repel 47 | 4926 DD Lage Zwaluwe | 085 744 1084 
info@ipadspullekes.nl | www.ipadspullekes.nl

Volg ons op Facebook dan blijft u op de hoogte van onze acties en korting codes!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »