Wat is een iPad en wat kun je er mee?

Wat is een iPad en wat kun je er mee?

Wat is een iPad en wat kun je er mee? Lees hier wat de voordelen en nadelen zijn van een iPad. iPadspullekes accessoires online bestellen voor de laagste prijs

Wat is een iPad en wat kun je er precies mee?

Je kunt er tegenwoordig niet meer om heen, iedereen praat over de iPad. Dit komt omdat dit apparaat zeer gebruiksvriendelijk is en mooi is qua design. Iedereen kan overweg met een iPad, een computer vraagt meer kennis en ervaring dan een iPad

De iPad:

Een iPad is simpel gezegd een mini computer die je kunt bedienen met je vinger op het scherm (Touch screen), en die een formaat heeft dat iets groter is dan een mobiele telefoon. De maker van deze mini computer is Apple. De iPad wordt ook wel tablet genoemd is eigenlijk een volledige computer in een enkel scherm van ruim 24,5 cm bij een gewicht van 700 gram. De batterijduur is ruim +/- 10 uur en ze bestaan in 3 geheugenvarianten namelijk 16, 32 en 64 GB. 

Kortom de iPad is een draagbaar multimedia apparaat waarmee je gemakkelijk gebruik kunt maken van Internet, E-mail, Social Media programma's, etc. 

LET OP: Met een iPad kun je niet telefoneren, hiervoor hebben ze de iPhone uitgevonden die het zelfde werkt als een iPad maar waar je ook mee kunt bellen.

De iPad is er in 2 varianten namelijk de Wi-Fi en de 3G. In de 3G variant kun je een simkaartje plaatsen waarmee je overal gebruik kunt maken van het Internet zonder dat er een Wi-Fi (draadloze Internet) verbinding aanwezig is. Deze variant wordt veel gebruikt bij bedrijven of door mensen die veel onderweg zijn en zodoende altijd op Internet kunnen om b.v. hu e-mail te bekijken indien er geen draadloos netwerk aanwezig is.

Met het Wi-Fi model kun je alleen op het Internet indien er een draadloze Internet verbinding aanwezig is, meestal hebben mensen thuis een draadloos netwerk waarmee de iPad verbinding maakt om gebruik te maken van het Internet. En/of e-mail.

Wat kun je met een iPad?

Met de een iPad kun je vrijwel alles wat je ook met een computer kan doen o.a
- Brieven typen
- Offertes maken
- Internetten
- E-mailen
- Downloaden
- Muziek, films, foto's bekijken en beluisteren
- Spelletjes spelen
- Socialmedia bekijken en onderhouden

Wat zit er standaard op de iPad?

Standaard wordt een iPad voorzien van de onderstaande programma's (APPs).
- Safari (Internet programma)
- E-mail
- YouTube
- Google maps (navigatie software)
- Agenda
- Foto camera

APP's:

Naast de standaard programma's zijn er ook kleine programmaatjes verkrijgbaar waarmee u gemakkelijker kunt werken.

Voorbeeld:

Wij installeren beveiligingscamera's meer informatie op www.vandulstautomatisering.nl , indien de klant in bezit is van een iPad dan deze klant een APP installeren waarmee hij met één druk op de knop zijn bewakingscamera’s kan zien en bedienen met de iPad. Dit is een stuk gemakkelijk dan als de klant moet inloggen via een website en de camera beelden moet inzien aangezien de meeste software gemaakt is voor een computer met een muis en toetsenbord.

Ook is er een speciale Facebook APP beschikbaar waarmee u gemakkelijk u berichten kunt inzien en beheren. Uiteraard is Facebook ook te benaderen via het Internet maar via deze APP werkt het een stuk gemakkelijker.

Een APP is dus eigenlijk een stukje software van een bedrijf die speciaal ontwikkeld is voor hun diensten die speciaal ontwikkeld is voor de eindgebruiker, b.v. NS Reisplanner, NU.nl, Twitter etc.


Er zijn duizenden APPs beschikbaar waar u gebruik van kunt maken, de meeste zijn gratis en enkele kunt u kopen voor enkele euro's.

Type iPad’s:

Er zijn diverse iPad te koop, je hebt de iPad 1, 2, 3, 4, mini en de Air. De nieuwste versie is de iPad Air dit is momenteel de snelste iPad die er te verkrijgen is. De oudere iPad’ s 1, 2, 3, 4, zijn eerder uitgebracht, dit wil niet zeggen dat deze slechter zijn maar wel minder snel.

De iPad mini is de kleine variant van de iPad, deze is een stuk kleiner dan de gewone iPad. Ook deze is er in 2 varianten de laatste is vergelijkbaar met de nieuwste iPad (Air).

Accessoires voor de iPad:

Voor de iPad zijn er veel accessoires te koop o.a.
- Beschermhoezen
- Keyboards
- Printers
- Kabels
- Adapters
- Diverse connectors waarmee je gemakkelijk andere opslag apparaten kunt uitlezen

Kijk een op www.ipadspullekes.nl voor meer informatie over deze onderdelen.

Nadelen iPad:

Behalve veel voordelen heeft de iPad ook enkele nadelen zoals:
- Het scherm spiegelt in de zon
- Voor de zelfde prijs zijn er ook laptop’s verkrijgbaar die meer functies hebben
- Klein scherm, voor zakelijk gebruik is dit niet altijd gewenst

Conclusie:

Een iPad is op zich een zeer bijzondere gebruiksvriendelijke apparaat die veel dingen kan. Handig voor op vakantie en makkelijk om mee te nemen. Wel weerspiegelt het scherm in de zon. Met het Touch screen kun je het hele apparaat gemakkelijk bedienen, echter als je veel typt dan zal je merken dat een Touch screen niet altijd handig is, maar hiervoor zijn speciale keyboards te koop waarmee je gemakkelijk kunt werken met de iPad. Kortom, genoeg mogelijkheden om ook vanaf een andere plek dan thuis verbinding te maken met Internet en je mails controleren. Hij is makkelijker mee te nemen dan een laptop en indien je een 3G uitvoering hebt dan hoef je geen Wi-Fi of KPN\Vodafone dongel bij te hebben om je e-mail op te halen.

iPad Kopen:

Wij hebben nog geen iPad's op onze website staan, dit wil niet zeggen dat wij ze niet verkopen.
Indien u geïnteresseerd bent in een iPad neem dan contact met ons op via de onderstaande gegevens. Wij hebben veel ervaring met iPads en hierdoor kunnen wij u uitstekend adviseren voor de juiste keuze welke iPad het beste bij u past.

Omdat iPadspullekes.nl een onderdeel is van Van Dulst Automatisering kunnen wij uw iPad voor een kleine vergoeding compleet op locatie installeren en uitleggen hoe u het apparaat het beste kunt gebruiken.

 

Met vriendelijke groet,

Pieter van Dulst


iPadspullekes.nl | onderdeel van Van Dulst Automatisering.nl
Repel 47 | 4926 DD Lage Zwaluwe | 085 744 1084 
[email protected] | www.ipadspullekes.nl |Volg ons op Facebook dan blijft u op de hoogte van onze acties en korting codes!

Reacties

  1. Pieter van Dulst Pieter van Dulst

    Ja zeker. Voor telebankieren hebben ze APP die makkelijk werken voor de iPad

  2. Pieter van Dulst Pieter van Dulst

    Beste Sam,

    Ik raad u de nieuwe iPad 2018 aan. Deze is niet zo duur in aanschaf en werkt perfect voor thuisgebruik.

  3. Sam Sam

    Halloo Pieter,
    na 2x mijn hoofd gestoten te hebben, een IRISpen scannner vertaler chinees - nederlands, Penpower chinese die zo moeilijk in gebruik is dat het waardeloos is, valt mijn oog op scan(fotogrfeer) and translate. Alleen voor deze moet ik een IPad hebben. De IPad voornamelijk om chinese tekst, boek, krant te lezen. Wat raadt je mij aan.
    mvrg,
    Sam

  4. Pieter van Dulst Pieter van Dulst

    Beste Wim,

    Bedankt voor uw bericht.

    Een iPad is gemakkelijk in gebruik en is daarom ook zo populair.
    Andere tablets zoals Samsung werken trager en zijn moeilijker in gebruik.

    Ik hoop dat u zo voldoende weet, anders horen wij het graag.

    Met vriendelijke groet,

    Pieter van Dulst

  5. Wim Wim

    Beste Pieter,
    Ik ben voornemens een I Pad aan te schaffen, ik heb totaal geen notie hoe zo,n apparaat werkt en wat je ermee kunt (ben 73 en een digibeet) heb wel een eenvoudige PC met Windows Vista.
    Wat kunt u mij aanraden.
    Ik hoor het graag even van u.
    Mvg,
    Wim

  6. Pieter van Dulst Pieter van Dulst

    Beste Gerard,

    Als u de iPad gebruikt om webistes te bekijken en te e-mailen dan raden wij u aan om de iPad 2017 te kopen.

    Als u er zware programma's op gaat installeren en er veel mee werkt dan raden wij u de iPad 10.5 aan.

  7. Gerard Kremer Gerard Kremer

    Hallo ik wil graag een iPad aanschaffen ik heb totaal geen idee hoe zo'n ding werkt.
    Ik wil er hoofdzakelijk foto's mee maken en berichten lezen en spellen mee spelen.
    Weet u welke het beste bij mij past en wat ben ik dan kwijt in euro's gezien dan.
    Hartelijke groet Gerard Kremer.

  8. Yaro Krijnen Yaro Krijnen

    Zoals u aangeeft vind u het leuk om foto's te verzamelen. Wij raden daarom een iets grotere iPad aan dan de iPad Mini. Wij denken dat de iPad Air, iPad Air 2 of de iPad Pro 9,7 inch een betere keus voor u zal zijn. Dit omdat bij deze iPad's de schermen een stuk groter zijn en de iPad's wat vlotter werken.

  9. I. Kalyan I. Kalyan

    Beste mensen, ik ben Doof-Slechhorend, en bent net 2 jaar iPhone 4s gaan gebruiken. Nu wil ik wat verder, ik wil een mini ipad gaan kopen.
    Ik maak me zorgen, of ik de juiste ipad kies, ik twijvel, kunt u advies geven welke ipad de beste voor mij zal kunnen zijn. Ik word strakt 63 jaar, mijn hoby's zijn veel foto's verzamelen. Oke

  10. Mien Steenbergen Mien Steenbergen

    Ik heb een iPad gekocht bij ipadspullekes.nl en ik moet zeggen dat dit artikel mij veel duidelijk heeft geboden.

    De service van dit bedrijf is meer dan goed!

  11. Pieter van Dulst Pieter van Dulst

    Beste Daan,

    Bedankt voor het compliment! Wij wensen je veel plezier met je nieuwe iPad Air met de 360 graden hoes!

    Gr, Pieter van Dulst

  12. Daan de Vries Daan de Vries

    Ik heb gebruik gemaakt van de diensten van Van Dulst Automatisering en ik moet aangeven dat dit een goede keuze was. Ze hebben mij wegwijs gemaakt met het bedienen van de iPad en het draadloos netwerk ingesteld.

    Ik ben zeer tevreden met jullie diensten.

    mvgt,
    Daan

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Bank transfer AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay NL B2C Direct Debit AfterPay BE B2C Digital Invoice