Wat is het verschil tussen AZERTY en QWERTY?

Wat is het verschil tussen AZERTY en QWERTY?

Wat is het verschil tussen AZERTY en QWERTY? En welke iPad toetsenbord indeling moet ik kiezen? Lees hier de verschillen tussen de iPad toetsenbord indelingen.

Wat is het verschil tussen AZERTY en QWERTY?

 

Een veel gesteld vraag bij onze serviceafdeling is "Heb ik nu een AZERTY of een QWERTY iPad toetsenbord nodig?"

 

Het verschil tussen een QWERTY en AZERTY is de indeling van de letters en tekens op het toetsenbord. Zo zitten de letters en tekens op een andere plaats dan u gewend bent. Bekijk hieronder de verschillen van een QWERTY en AZERTY toetsenbord.

 

QWERTY toetsenbord indeling (Nederlands)

De toetsenbord indeling die in Nederland wordt gebruikt is de QWERTY indeling (zie de onderstaande afbeelding) Deze indeling voornamelijk te herkennen aan een verticale Enter/Return-toets. Verder bevindt de Backslash (\) zich linksonder de Enter/Return-toets en zit er een kleinere Shift-toets op met een tilde/grave accent-toets (`) ernaast.

 

Bovendien heeft het Nederlandse toetsenbord een euroteken op de 2 zitten. Om deze te gebruiken dien je de knoppencombinatie Alt + 2 in te drukken.

 

qwerty toetsenbord indeling

AZERTY toetsenbord indeling (België)

De toetsenbord indeling dat in België gebruikt wordt is AZERTY (zie onderstaande afbeelding) Dit type verschilt op meerdere punten van de Nederlandse versie. Allereerst zijn de Q en A omgewisseld en is de M een rij omhooggeschoven.
Bovendien bevinden speciale karakters zoals het uitroepteken, het vraagteken en het euroteken zich op andere plaatsen.

 

azerty toetsenbord indeling Belgie

Heb je een iPad toetsenbord maar staat de indeling verkeerd ingesteld?

 

Als je een iPad toetsenbord hebt dan kan het nog zijn dat de letters niet overeenkomen met het type iPad toetsenbord wat je hebt. Dan moet je de indeling nog even goed zetten op je iPad. Hiervoor hebben wij een handleiding gemaakt. Je kunt deze handleiding "Taal instellen iPad toetsenbord" vinden door op de blauwe link te klikken.

 

Conclusie:

 

Als je in Nederlander bent dan adviseren we je een QWERTY iPad toetsenbord te nemen, deze wordt het meeste gebruikt in Nederland. Woon je in België dan zal je een AZERTY iPad toetsenbord moeten nemen, deze worden meestal gebruikt in België, Spanje en Frankrijk.

 

 

 

Contact informatie

Heeft u nog vragen over een iPad die oververhit is of hoe je nog beter deze kan koelen? 
Reageer dan hieronder met uw vraag en wij zullen u z.s.m. een reactie geven.

Met vriendelijke groet,


TEAM IPADSPULLEKES.NL

iPadspullekes.nl

Vaartweg 14 | 4905 BL | Oosterhout | 085-744 1084
[email protected] | www.ipadspullekes.nl

Volg ons op Facebook dan blijft u op de hoogte van onze acties en korting codes!

Reacties

  1. Pieter van Dulst Pieter van Dulst

    Beste,

    Het volgende kunt u eens proberen, Houd een vinger op een toets (bv. e of E) en selecteer het juiste teken boven de toets.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Bank transfer iDEAL MasterCard Visa American Express Giropay MultiSafepay Maestro Bancontact / Mister Cash SOFORT Banking AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay NL B2C Direct Debit AfterPay BE B2C Digital Invoice