Wat is jailbreaken? Het illegaal kraken van App's die te koop zijn in de Apple store

Wat is jailbreaken? Het illegaal kraken van App's die te koop zijn in de Apple store

Wat is jailbreaken? Wat zijn de voordelen en nadelen? Is het legaal? En waar moet ik rekening mee houden? En hoe werkt het? Lees hier alles over jailbreaken!

Jailbreaken is kort gezegd het verwijderen van de Apple beveiliging. Hierdoor is het mogelijk om meer APPs en instellingen van je iPad of iPhone te benaderen.

De term jailbreaken staat letterlijk voor het ‘uit de gevangenis breken’ van Apple. Hierdoor ben je vrij welke APPs je installeert op de iPad of iPhone, dus ook APPs die niet goedgekeurd zijn door Apple. Jailbreaken komt ook voor bij andere apparaten, zoals Android toestellen, de Wii, Xbox en Nintendo DS, maar daar wordt meestal gesproken over ‘modden’ of ‘rooten’.

Wat zijn de voordelen jailbreaken?
-
Gratis toegang hebt tot veel APPs waarvoor je normaal gesproken voor moet betalen.
- Groter aanbod uit diverse APPs.
- Meer aanpassingsmogelijkheden voor je iPad of iPhone

Wat zijn de nadelen jailbreaken?
- Sommige APPs werken niet goed of werken helemaal niet .
- Nieuwe Apple updates van je iPad of iPhone kun  je niet direct uitvoeren.

Is jailbreaken legaal in Nederland?
Ja, in Nederland bestaat geen wet waarin het jailbreaken van een iPad of iPhone wordt verboden. Er zijn ook geen gerechtelijke uitspraken geweest waarin werd gesteld dat jailbreaken is verboden. Het uitvoeren van een iPad of iPhone jailbreak is volledig legaal.

Wat echter NIET is toegestaan is jailbreaken om betaalde applicaties uit de App Store gratis te downloaden. Het downloaden van muziek is legaal in Nederland, maar dat geldt NIET voor software en APPs. Ook is het op iPadspullekes.nl niet toegestaan om over illegale APPs of software te discussiëren.

Is het jailbreaken van een iPad of iPhone moeilijk?
Vroeger was het toepassen van jailbreaken ingewikkeld, tegenwoordig is jailbreaken niet meer moeilijk. Na het downloaden van de software is het een kwestie van het uitvoeren van enkele stappen en je iPad of iPhone is voorzien van een jailbreak.

Dat het toepassen van een jailbreak een fluitje van een cent is, wil niet zeggen dat er niks fout kan gaan. Er zijn mensen die vast lopen tijdens het toepassen van een iPad of iPhone jailbreak. Wij raden daarom ook altijd aan om eerst een backup te maken van je iPad of iPhone voordat je een jailbreak toepast.

Jailbreak verwijderen, kan dat?
Ja, na het installeren of toepassen van een jailbreak is het altijd mogelijk om je iPad of iPhone te herstellen naar de originele staat. 
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Bank transfer iDEAL MasterCard Visa American Express Giropay MultiSafepay Maestro Bancontact / Mister Cash SOFORT Banking AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay NL B2C Direct Debit AfterPay BE B2C Digital Invoice