Wat kun je met de iCloud Sleutelhanger

Met iCloud sleutelhanger kun je wachtwoorden opslaan, genereren en synchroniseren tussen meerdere Apple apparaten. zoals tussen je iPad en iPhone

Wat is de iCloud Sleutelhanger en wat kun je er mee?

Met iCloud sleutelhanger je kunt er wachtwoorden mee opslaan, genereren en synchroniseren tussen meerdere Apple apparaten en worden opgeslagen in de Cloud (op internet bij Apple)

Apple heeft de iCloud sleutelhanger beschikbaar gesteld van IOS 7  en OS X Mavericks. Met iCloud Keychain kun je wachtwoorden opslaan, synchroniseren, automatisch invullen en genereren op al je iOS 7-apparaten en Macs met OS X Mavericks. Deze tip legt alles uit.

Wat is iCloud Sleutelhanger (iCloud Keychain)?
iClud werkt o.a. samen met Safari, hij slaat de wachtwoorden op en vult deze de volgene keer automatisch in zodra je ze nodig hebt. Hij kan ook wachtwoorden generen.

Voorheen had je daarvoor apps van derden nodig, zoals 1Password echter werkt 1Password wel op meerdere besturingssystemen zoals op Apple, Windows en Unix.

iCloud Keychain kan eigenlijk hetzelfde: je kunt er wachtwoorden mee opslaan, genereren en synchroniseren tussen meerdere Apple apparaten. Dat maakt het makkelijker om voor elke webdienst een ander wachtwoord te gebruiken – wat veel veiliger is. Als mensen altijd hetzelfde wachtwoord gebruiken hoeft het maar één keer in verkeerde handen te vallen om je hele digitale leven te ruïneren.

Als wachtwoordbeheer al standaard in iOS aanwezig is, is de kans groter dat mensen het gaan toepassen. Safari voor iOS en OS X bood al de mogelijkheid om wachtwoorden op te slaan, maar sinds iOS 7 is het nog makkelijker geworden.
Je kunt het ook gebruiken om creditcardnummers, licentiecodes, paspoortnummers en andere vertrouwelijke informatie op te slaan. Het werkt op alle goedgekeurde iOS 7-apparaten en computers met OS X Mavericks en het is beveiligd met 256-bits AES-encryptie.

iCloud kun je via de onderstaande stappen activeren:

  1. Open instellingen 
  2. Navigeer naar "Safari"
  3. Tap op de optie "Wachtwoorden en invullen"
  4. Activeer hier "Namen en wachtwoorden"
Via de optie bewaarde wachtwoorden kun je alle opgeslagen gegevens bekijken. Het is helaas
niet mogelijk om de gebruikersnaam of wachtwoord hier te wijzigen.

iCloud wachtwoorden verwijdern:
Wel is het mogelijk de gegevens te verwijderen. Tap hiervoor op ‘Wijzig’, selecteer de accounts en tap op de knop ‘Verwijder’. Niet alle website laten deze optie toe, denk hierbij maar aan mobiel bankieren. Toch kun je ook hier je gegevens automatisch laten invullen, hiervoor dien je de optie ‘sta altijd toe’ te activeren bij Instellingen ▸ Safari ▸ Wachtwoorden en invullen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Bank transfer iDEAL MasterCard Visa American Express Giropay MultiSafepay Maestro Bancontact / Mister Cash SOFORT Banking AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay NL B2C Direct Debit AfterPay BE B2C Digital Invoice