Welke iPhones zijn waterdicht? Welke iPhone kan tegen water?

  • Geplaatst op
  • Door Pieter van Dulst
  • 0
Welke iPhones zijn waterdicht? Welke iPhone kan tegen water?

Welke iPhones zijn waterdicht? Kun je ermee douchen en in de regen lopen? En betekent het dat eerdere iPhones niet waterbestendig zijn?

Welke iPhones zijn waterdicht? Hoe weet ik of mijn iPhone tegen water kan?

Wil je weten welke iPhones waterdicht zijn en welke niet? Dan geeft dit artikel duidelijkheid welke iPhones wel en niet waterdicht zijn.

 

Wat is waterdicht en wat kun je verwachten?

Wat betekend waterdicht? Betekend dit dat je het toestel volledig kan onderdompelen en gebruiken in het water? Of betekend dit dat je iPhone heel even tegen water kan en niet onderwater kunt gebruiken?

Welke iPhones zijn waterdicht?

De nieuwe iPhones vanaf iPhone 7 zijn waterdicht. De iPhone 7, 8 en X hebben een IP67 certificering wat betekend dat waterdicht zijn voor korte duur. Dit betekend dus niet dat je ermee kunt gaan zwemmen. IP67 wil zeggen dat je iPhone beschermd is tegen een flinke regenbui en ook tegen een korte onderdompeling kan.

ip67 certificering

Wat betekend IP67 certificering?

IP67 betekend dat het toestel getest is op stofbescherming en waterdichtheid. Het eerste getal in deze certificering duidt de stofbescherming aan. 6 is het hoogste niveau en betekent dat er helemaal geen stof kan binnendringen. Het laatste cijfer in deze certificering verwijst naar de waterbestendigheid. 7 betekent dat de iPhone 7 (Plus), 8 (Plus) en X 30 minuten lang 1 meter onder water kan blijven zonder dat dat nadelige effecten heeft.

iPhone vochtschade en garantie 

Apple dekt eventuele vochtschade niet. En vochtschade valt dus ook niet onder de iPhone garantie. Ook kan de stof- en waterbestendigheid op den duur afnemen door slijtage.

 

Apple zegt het volgende op de website:

"iPhone X is spat‑, water‑ en stofbestendig en voldoet aan bestendigheidsnorm IP67 volgens IEC‑standaard 60529 (getest onder gecontroleerde omstandigheden). Spat‑, water‑ en stofbestendigheid kunnen na verloop van tijd afnemen als gevolg van normale slijtage. Probeer een natte iPhone niet op te laden. Raadpleeg de handleiding voor instructies met betrekking tot reinigen en drogen. Vloeistofschade valt niet onder de garantie."

Kan je zwemmen met iPhone 7, 8 of X?

Beter van niet, Apple raad je aan om bepaalde situaties te vermijden, en zwemmen of badderen wordt daarbij als eerst genoemd. Dit is de complete lijst van dingen die je beter niet kunt doen volgens Apple:

- Zwemmen of in bad gaan met de iPhone
- De iPhone blootstellen aan water onder druk of aan water met een hoge stroomsnelheid, zoals bij het douchen, waterskiën, wakeboarden, surfen, jetskiën, enzovoort
- De iPhone gebruiken in een sauna of stoomcabine
- De iPhone opzettelijk onderdompelen in water
- De iPhone bedienen buiten het voorgestelde temperatuurbereik of in extreem vochtige omstandigheden
- De iPhone laten vallen of blootstellen aan andere schokken
- De iPhone demonteren, waaronder het verwijderen van schroeven

Mijn iPhone is per ongeluk nat geworden, wat nu?

Als je iPhone even een plons gemaakt heeft in de wasbak of toilet dan is dit niet erg. Een regenbui of is er een glas water overheen gegaan: Geen probleem. Droog je iPhone af met een droge doek en wacht minimaal 5 uur met het opladen van je toestel.

Geen paniek. Een plons in bijvoorbeeld een wasbak of toilet overleeft-ie nog wel. Een regenbui of glas water eroverheen: geen probleem. Probeer de iPhone in ieder geval niet op te laden als deze nat is geworden – ook niet draadloos. Wacht minimaal vijf uur met opladen. Je kunt je iPhone afdrogen met een zachte, pluisvrije doek. Of tik met je hand zacht tegen de iPhone, met de Lightning-ingang naar beneden gericht, zodat het vocht eruit kan lopen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.