Word, Excel en PowerPoint gebruiken op je iPad

Er zijn geen officiële Microsoft apps voor de iPad en iPhone waarmee je Word, Excel en PowerPoint kunt gebruiken. Maar gelukkig zijn er andere apps, die het mogelijk maken om je Office-documenten te bekijken en te bewerken.

In deze blog behandelen 2 opties.

Documents To Go:
Documents-To-Go-3
Ze hebben de InTact-technologie ontwikkeld, om ervoor te zorgen dat documenten hun oorspronkelijke opmaak houden, ook als je van computer naar de iPad of iPhone apparaat heen en weer stuurt en wijzigingen aanbrengt. Documents To Go is een universele app, die speciaal gemaakt is voor de iPad en iPhone. Je kunt er Word, Excel en Powerpoint-documenten mee bewerken en zelfs nieuwe documenten aanmaken. Daarnaast kan Documents To Go (kortweg: DocsToGo) nog veel meer bestandsformaten aan, bijvoorbeeld PDF, Pages, Numbers en Keynote.De Ontwikkelaar DataViz heeft al bijna 15 jaar ervaring met het ontwikkelen van mobiele apps.In DocsToGo zitten alle gangbare functies zoals opmaak, zoek-en-vervang, woorden tellen en nummering bij Word-documenten.Wil je de bestand/documenten op je ipad of iPhone meenemen, dan kun je gebruikmaken van iTunes Bestandsdeling, maar DocsToGo ondersteunt ook Dropbox, Google Docs, Box en SugarSync.

Documents to go heeft 2 verianten: (zie voor meer info)

Documents To Go voor iPhone en iPad
Documents To Go Premium voor iPhone en iPadQuickOffice:Word, Excel en PowerPoint gebruiken op je iPad

QuickOffice is vergelijkbaar met Documents To Go, maar legt de voorwaarden net iets anders. Zo is er geen sprake van universele apps, dus je zult tweemaal moeten betalen als je de app wisseld op de iPad en iPhone wilt gebruiken. Echter zijn de mogelijkheden om PowerPoint-bestanden te bewerken iets uitgebreider. De nadruk ligt op het snel kunnen bewerken van bestaande bestanden. 

Snel letters, cijfers, alinea’s, achtergronden en cellen opmaken zijn makkelijker te bedienen zonder menu’s te hoeven openen en sluiten. Het laden van documenten kan via iTunes Bestandsdeling of via Google Docs, Box, Huddle, iCloud, Dropbox en SugarSync. QuickOffice is sinds zomer 2012 onderdeel van Google.

QuickOffice heeft 2 verianten: (zie voor meer info)

Quickoffice Pro voor iPhone
Quickoffice Pro HD voor iPad

 

Reacties

  1. Pieter van Dulst Pieter van Dulst

    Beste Henk,

    We hebben de vraag al meer gekregen, we zullen dit overleggen.

    Met vriendelijke groet,

    Pieter van Dulst

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Bank transfer iDEAL MasterCard Visa American Express Giropay MultiSafepay Maestro Bancontact / Mister Cash SOFORT Banking AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay NL B2C Direct Debit AfterPay BE B2C Digital Invoice