Handleiding Dropbox voor uw iPad en computer

Handleiding Dropbox voor uw iPad en computer

Lees hier hoe je dropbox installeert op de iPad en wat de functies zijn.

De gratis online opslagdienst Dropbox is beschikbaar voor uw iPadiPhoneAndroidBlackberry en al uw computers. U kunt Dropbox gebruiken om online bestanden te bewaren, delen, synchroniseren en te delen met anderen.

U kunt dropbox voor u computer downloaden via https://www.dropbox.com/ of via de app store van Apple.

Dropbox is gratis!
Dropbox is ideaal om uw foto’s en bestanden te synchroniseren met al uw apparaten zoals tussen uw iPad, iPhone, Adroid en computer. Wij krijgen vaak de vraag hoe dropbox werkt en hoe te installeren. 
Het voordeel aan Dropbox is dat de opslagruimte zich voordoet als een lokale map op uw computer genaamd My Dropbox. Alles wat u opslaat in deze map wordt automatisch gesynchroniseerd met al uw apparaten waar u dropbox installeert. 

De gratis versie van Dropbox biedt 2 GB opslagruimte. Tegen betaling is de opslagruimte uit te breiden tot 100 GB. Als u anderen adviseert om Dropbox te gebruiken krijgt u er gratis 250 MB bij (tot maximaal 8 GB). Dropbox werkt onder Windows, Mac OS X en Linux
Ga naar www.dropbox.com en download het programma. U krijgt automatisch de juiste versie binnen voor uw apparaat Tijdens de installatie wordt uw account aangemaakt.

1: Dropbox instellen
Installeer dropbox op uw iPad via de app store en maak een account aan zodat u dropbox op andere apparaten kan installeren.


2. Notificatie uitschakelen:

De meeste instellingen van uw Dropbox zijn standaard. Toch bespreken we een paar opties die zeer zinvol zijn. 

Windows meldingen. 
Telkens als er een document wordt bijgewerkt of toegevoegd aan Dropbox, bijvoorbeeld iets dat u op een andere computer hebt aangepast, krijgt u hier melding van. Deze meldingen krijgt u rechtsonder in beeld op uw computer, boven uw systeem vak, en gaat na verloop van tijd irriteren. Wij raden dit om dit uit te schakelen.

Open de instellingen van uw Dropbox door rechts te klikken op het Dropbox-icoontje in uw systeem vak. Klik op het tandwieltje om vervolgens Preferences te kiezen, open het tabblad General en verwijder het vinkje bij Show desktop notifications om de meldingen volledig uit te schakelen. De actie is ongedaan te maken door het vinkje opnieuw te plaatsen.

3. Maximale snelheid
Dropbox synchroniseert automatisch op de achtergrond. Hiervoor wordt uw internetverbinding gebruikt. 

De synchronisatie vindt plaats via de Dropbox-server. Om te synchroniseren hoeven uw computers dus niet gelijktijdig aan te staan. Als uw computers aan gaat dan synchroniseert deze automatisch met de dropbox map die op het internet aanwezig is.

Normaal verloop dit zeer vlot. We hebben met onze normale consumenten ADSL-internetverbinding nooit bandbreedteproblemen ondervonden.

Mocht u hier wel problemen van hebben, dan kunt u de bandbreedte van Dropbox beperken. Open de instellingen van Dropbox en kies het tabblad Bandwidth. Bij Download en Upload kunt u de bandbreedte beperken door Limit download rate te activeren. De waarde die u opgeeft is in kilobytes per seconde.

Indien er nog vragen zijn laat dan een bericht achter, we zullen dit z.s.m. beantwoorden

Met vriendelijke groet,

TEAM iPadspullekes.nl 

Reacties

 1. Lemmen Lemmen

  De tekstballon in droppox van verwijderen is erg klein geworden ,hoe weer terug naar normaal formaat .?

 2. Tanny van Veen Tanny van Veen

  Beste,

  Het is niet mogelijk het e-mailadres te wijzigen. De enige mogelijkheid is om een nieuw account aan te maken voor Dropbox en de oude data over te zetten naar het nieuwe account.

  Met vriendelijke groet,

  Tanny van Veen

 3. Wies Wies

  Ik kan niet ontdekken hoe ik dropbox via een ander emailadres kan krijgen. Krijg een andere provider, dus moet het emailadres van dropbox veranderen. Ben niet erg handig en al lang aan het zoeken geweest. Hoe doe ik dat?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Bank transfer iDEAL MasterCard Visa American Express Giropay MultiSafepay Maestro Bancontact / Mister Cash SOFORT Banking AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay NL B2C Direct Debit AfterPay BE B2C Digital Invoice